FORUM

Tilbake til forum

 • Utstyr for viderekomne

  Hei,
  Jeg har et fanatic viper 85 (220 L) brett som jeg har som familiebrett på hytta. Jeg synes derimot at dette er en såpass morsom sport at jeg ønsker å ta neste steg og skaffe eget brett tilpasset mine behov. Spørsmålet er hva !

  Nivået mitt er at jeg kommer opp i plan men sliter foreløpig med fotstropper og trapes. Sistnevnte er nok fordi jeg har for korte stropper ift. sittetrapesen jeg har. Jeg faller ellers svært lite selv i ganske bra vind og føler jeg har god kontroll. Antar at jeg kan betraktes som "intermediate".

  Har undersøkt en del og ser på Fanatic Gecko 146 som en veldig interessant kandidat til nytt brett. Jeg veier ca 88 kg og er i midten av 40 årene. Noen her inne som har noen andre forslag / tanker ?

  mvh

  thomas

  • 09.08.17 22:04
  • Av
  • 3 svar
 • Ikke noen ekspert men har vært gjennom den samme prosessen selv. Gjorde tabben med å gå fra et BIC 193l ned til et 112l freeride brett uten å mestre teknikk skikkelig, Hadde mange økter der jeg katapultet hver gang jeg forsøkte å komme inn i stropper.....

  Aldri seilt Viper men fant denne:
  https://www.youtube.com/watch?v=YfUqjB6xR0A

  Seiler jo som bare f.... og må være et topp brett til å få på plass grunnleggende teknikk.

  Seil må være riktig rigget , trapestau må være riktig lengde og henge på rett plass på bommen. Bommen må være i riktig høyde. Benstilling og trykkpunkt på brett må være riktig osv. Tacker og jibber og vannstart bør sitte. Det er masse detaljer som med fordel kan terpes inn på Viper brettet før man virkelig vil beherske mindre volum.

  Dette ser ut som en fin plass å lære litt mer av en erfaren utøver:
  https://odajohanne.com/category/kurs/

  Lykke til!

  PS! (lite volum er j... artig så er jo lov å prøve. Bare ikke selg Viper...)

 • Støtter anbefalingen om å ta et kurs med Oda Johanne og Håkon Skorge. Førstkommende kurs er 19 - 20. august.
  Harald

 • Jeg var kanskje ca der du er nå for to år siden. Kjøpte et Tabou rocket wide 128l og det brettet passet perfekt for å lære stropper, vannstart og jibber. Stabilt og forutsigbart, men planer på nærmest ingenting. Selv om jeg nå vanligvis seiler på mindre brett, tar jeg frem dette i lett vind. Det er flott å cruise på og går utrolig fort.
  Her er tråden fra da jeg lurte på hva jeg skulle velge: http://www.windsurferen2.no/content/rykk-tilbake-til-start-trenger-tips