FORUM

Tilbake til forum

 • Spørsmål om sprekk i toppcoat overside av brett

  Hei, ønsker innspill helst fra noen som har erfaring/kunnskap om skader på brett. Jeg har seilt i 25 år og sett diverse skader på brett, og har aldr før vært i tvil om jeg har fått en skade eller ikke. Nå er jeg i tvil.

  Jeg har et Fanatic RAY (freerace 100 liter) fra 2011 limited edition i Carbon/basalt materiale. Etter seiling i tøffe forhold tirsdag fikk jeg en katapult som jeg kontrollerte ut på siden av brettet for å ikke treffe snuten, og masten slo ut i vannet. Senere ser jeg at det er kommet en tynn 5 cm lang stripe som en blyantstrek på oversiden av brettet Dette ser ut som en tynn sprekk i topcoaten/antisklibelegget og er sikkert der masten traff brettet i katapulten. Det er ikke mykt der streken er, ingen bulk og oppleves som uskadet når jeg kjenner/banker på det.

  Spørsmålet mitt er altså: Er det vanlig med slike tynne sprekker i øvre topcoat/lakk (hvis lakken er "sprøere" enn materialet under) uten at carbonmattene under lakken har tilsvarende sprekk dypere ned. Altså at lakken har gitt etter i smellen, men at selve brettet /carbon dekket er uskadet under lakken? Se bilde. Takk for tips fra noen som er gode på skader:-)

  Kristoffer

  image: 
  • 10.09.16 22:17
  • Av Kristoffer.E.
  • 1 svar
 • Hei!
  Jeg seiler rsx aktivt, ol klassen, og er vant til å få mye sprekker i brettet. En enkel måte for å sjekke om det er hull på er å legge munnen inntil sprekken og suge. Kan du suge luft er det sprekk, kommer det vann har du allerede vann i brettet. Hvis ikke er brettet tett.
  PS: husk at isoporen inni vindsurfbrett suger til seg vann, så er du usikker skader det ikke å legge på et tynt lag to komponent epoxy:)