FORUM

Tilbake til forum

 • Små freeride seil,- hvilket merke/type?

  Jeg liker fart og krysser mest bare frem og tilbake på fjorden. Er ikke noe bølge eller bump/jump seiler. Er meeeeget fornøyd med severne ncx seilene mine, 65/7.5, men trenger seil til mitt tabou rocket 95 liter. Jeg har prøvd NS natural, ice på 5,3.

  Vurderer å kjøpe ny seilserie; 4,2-5,3, og er veldig åpen for innspill.

  Jeg ønsker ikke et Wave orientert seil, men et seil som har shapen og egenskapene til et freeride-freerace seil. Er det mulig på mindre seil enn 5,3? Hva bør jeg evnt velge

  • 24.08.15 20:01
  • Av kristian
  • 5 svar
 • Jeg oppgraderte seil i fjor etter å ha slitt ut mine gamle freerideseil (Naish Sprint og Evolution). Jeg endte opp med Severne NCX og Blade. NCX kjenner du jo og jeg må si meg veldig fornøyd med Blade-serien (4.2, 4.7 og 5.7). Av brett har jeg Futura 122 og Kode 94 og de to største Blade-seilene fungerer utmerket som freerideseil også på Futuraen.

  På tross av at du ikke ønsker waveorienterte seil så vil jeg anbefales Blade på det varmeste! Jeg synes de har en bra profil og mye kraft samtidig som de er veldig lette å håndtere.

  Jeg seilte endel på NS E-Type og Volt i sommer på utleiesenter. Disse er helt greie, men matcher ikke Blade og NCX etter min vurdering.

 • Her er en test av småseil, kanskje du finner noen du iker her?
  http://www.boardseekermag.com/gear-reviews/4-5-5-0m-wave-sails-2015

 • Skal du seile fort er vel heller racing eller freerace seil greia, da klarer du og litt større seil da de er mer stabile. Har selv Loftsails Switchblade som fungerer umerket til nettop blasting, er freerider selv men testet litt slalomvarianten også og det ga mersmak..
  Disse seilene er lette å rigge (switchblade), type 2- 3 cam freerace får nesten samme profil som racingseil og har en litt større vindspekter. http://www.loftsails.com/products/sails/switchblade

 • Når du ikke engang har cambers på de store seilene dine, trenger du det i hvertfall ikke på små. Du skal være ekstremt god og opptatt av fart om det skal gi mening å seile et camberseil på seks kvadrat når de andre er ute med en lett fem-tre eller mindre. Med mye vind blir det gjerne også mere sjø og dette begrenser uansett toppfarten for de fleste. Konsentrer deg heller om lære noen små triks. Sjekk uansett ut om du har eller kan skaffe gode master til småseilene.

  Ps. Jeg har aldri seilt med små camberseil, så jeg aner ikke hva jeg prater om. :)

 • Enig med Pingle. I sterk vind er kontroll avgjørende og viktigere enn høy toppfart. Med kontroll i manøvrene blir man gjerne raskest frem og tilbake. Mange svært gode brettseilere fremhever det. Og når seilstørrelsene bli små, blir også forskjellene mellom ulike typer små. Det viktigste er at brett, seil og mast passer sammen.

  Harald