FORUM

Tilbake til forum

 • Seiling ved Hvervenbukta

  Hei

  Jeg lurer  på hvor stor interresse det er å seile regatta på et lavt nivå ved Hvervenbukta .Nå er badegjestene borte og stranda byr på gode forhold for mange ungdommer og voksne i nærheten.feks Nordstrand og søndre Nordstrand.Jeg vet at indre Oslofjord byr på lite vind , men det blåser godt innimellom så mulighetene er der. Uansett får man en kontakt nærmere vannet.Med tanke på sikkerhet er det også et godt egnet område.Kanskje Oppegård Båtforening kan oppbevare utstyr i egne innkjøpte conteinere .Det er kort vei for mange i nærområdet så frakt av utstyret kan bli med en kajakktralle.

   

  Er dette et helt vilt forslag eller er det en god ide ?

   

  • 30.08.14 21:06
  • Av Hvervenbukta
  • 1 svar
 • Hei, Jeg og flere kompiser har seilt masse ved bukta tidligere, og har pleid å bruke de gule strandsone-bøyene (de ligger jo langt ute og merker grensen for svømmeområdet) som "slalombane" så man trenger bare å bli enig om mål og start. Kjapt og lettvint, og urolig mye moro, verdt å huske å vende kjapt på nordenden da det er langgrunt! Ellers er det avgjørende hvilken vindretning man har. Funker best på ren vest evt. nordvest og sydvest. På nord og sønnavind, er hele bukta en vindfri-sone da den ligger i le, og det er umulig å seile in/ut. Man må da gå ut på det store steinen på sørenden, og ca 30 meter ut for å få vinden. Men da ligger bøyene i grensa til le-sonen. Om man ønsker plane-regatta må vindstyrken holde en stabil 7-8 m/s vestlig. Erfaringsmessig kan hele Bunnefjorden opptre nokså kastete hvis ikke det er rent syd nord el vest, pga topografien. Kastene kan være nokså brutale ved mellomvind over 8-9 m/s.

  Dersom foreningen er med på laget er det sikkert et bra sted å ha base, osv. men vindmessig er det relativt lite vind her sammenliknet med Lysakerfjorden/Fornebu. Dette vil si at man trenger kjølbrett mesteparten av tida. Man kan  evt sammenlikne med marinaen over på Malmøya sør for Roklubben, der er det et levende brettmiljø, men det er relativt få dager de er i plan.