FORUM

Tilbake til forum

 • Seil og Mast komplikasjoner

  Kjøpte endel brukt utstyr for en tid tilbake og ettersom jeg ikke er veldig bra på rigging sett bortifra mål som er opgitt på seil, Er det et par ting jeg har prøvd å søke litt på nettet uten videre hell.

  Jeg har et par litt eldre 460 master som er i 75% carbon i Neilpryde (CK-75 Racing) står det på trekke(usikker på alderen på disse men tipper Sent 90-00) . Det står forøvrig også Constant flex ,noe . Jeg har og 2 north sails seil i typen "natural" (6.6 og 7.8) i mast selector oversikten er jo nyere NS seil constant flex.

  Da bør jo dette fungere om hverandre?Eller er det også differanser innenfor constant flex oplegget? Har forøvrig en North sails mast også men denne er bare 30% Carbon så hadde jo vært ypperlig om de NP mastene kunne brukes,

  Når jeg kjøpte utstyret følgte det også med et Neilpryde 5.5 Seil. Og en 430 mast av merket "Prolimit Freemove c-15"  Aner ikke om dette faktisk passer sammen. har funnet svær lite info om denne masten på nettet. Er ikke godt å si om forrige eier bare kjøpte  masten kun basert på lenge og ikke tenkte over om kurven var ritktig. 

  På forhånd takk for evt svar :)!

  image: 
  • 27.06.14 11:05
  • Av Hanjesper
  • 2 svar
 • Dette funker bra selv om det ikke er optimalt. Prøv deg frem med rigging og test på vannet.

  Har brukt seil og master om hverandre i mange år og i de fleste tilfeller fungerer dette utmerket.

   

  Her er en oversikt over mastestivhet, men dette er fra 2013, mulig noen har forandret seg over årene, men ikke se deg blind på disse :-)

   

  http://www.unifiber.net/2013/mast-selector

 • Nå er vel akkurat Neilpryde kjent for å lage ganske sære master som ikke bør brukes på annet enn Pryde. Problemet med prydmastene er at der veldig myke i toppen. 

  Det beste er selvfølgelig å bruke seil og master fra samme fabrikant. Særlig med særere mastkurver som pryde. Du kan jo løse dette enkelt ved å selge North-seilene dine og kjøpe noen fra Pryde. Det er jo flust av dem på bruktmarkedet. 

  Master varer lenger enn seil, så jeg forsøker iallfall å holde meg til ett mastmerke og deretter kjøpe seil som passer. 

  • 30.06.14 10:33
  • Av IacobCTPrebensen