FORUM

Tilbake til forum

 • Beste brettet å lære seg jibb?

  Hvilket brett er det enklest å lære seg å jobbe med? Slalom, freeride, freestyle eller freestylewave? Kun seriøse svar takk. Spm. gjelder brett i str 95-135 liter...

  • 23.04.15 20:43
  • Av stian
  • 5 svar
 • Etter min mening vil et freeride-brett på rundt 120 liter, avhengig av vekten din være det mest egnede og helst flatt vann. Et brett i denne størrelsen vil gi bæring i hele manøvren og tillate litt fotfeil uten at det blir katastrofe. På større brett kan det bli vanskelig å presse ned kanten og man får lett en altfor skrevende benstilling. Mindre brett går fortere rundt, men er også mer følsomme for feil, særlig at bakenden synker ned og brettet stopper eller går opp mot vinden.
  Det kan også være lurt å plassere fotstroppene inn mot midten når du begynner å øve. Så kan du plassere dem lenger ut mot kanten etter vært som du får mer trening.
  Det er nå min mening basert på kurs og erfaring, men andre har kanskje andre oppfatninger.
  Harald

 • Ok, takk for svar så langt. 83 kg, så kanskje litt større enn 120liter...?

 • 120 eller 130 er kanskje ikke så stor forskjell. Investere du nok time on the water blir det bra på begge.

  Jeg lærte på 143 freeride. Måtte bruke noe kraft for å svinge den og trodde at jibben gikk veldig kjapt. Når jeg gikk over på 100 freestyle brett, måtte tro om og lære på nytt. Alt skjer 10 ganger raskere og man styrer små brettene med "følelser" og ikke kraft.
  Nå føles 143 litern som en treg flytte brygge hvor man flere ganger i løpet av jibben spør seg: blir du snart ferdig? Men det var ikke det i starten.

  Jeg er også rund 80 kg og tror at 120 kan være bra kompromis. Tøft til å begynne med men overgangen til mindre brett blir ikke så stort. 140 er ikke tøft i starten men overgangen til mindre bil tøffere.

 • Antar at vi snakker om carve jibe og at du er komfortabel i fotstroppene i fullt plan. Støtter tipset om rundt 120l freeride. Brettene i denne kategorien er laget for å være "snille" så det er plass til å gjøre litt feil. Snakker av egen erfaring her og veier omtrent det samme som deg.

  Flatt vann hjelper som allerede nevnt her veldig mye. En annen ting som hjelper er fart. Jo mer fart jo bedre (så lenge du har kontroll selvfølgelig).

 • De nye brede og tynne freeride brettene som for eksempel Tabou Rocket Wide er de absolutt enkleste brettene å lære seg å jibbe med. De fleste merker har slike.