FORUM

Tilbake til forum

 • Vedlikehold og lagring av utstyr

  Hei,

  Hvordan lagrer dere utstyret deres etter seiling? Jeg har til nå hengt seil til tørk i garasjen før jeg pakker det sammen. Hvor lenge kan et vått seil ligge pakket sammen? Gjør dere noe annet med brett og rigg?

  Og en ting til, Jeg har kjøpt et brukt brett Bic 160 lilter (2013), på dette brette så er det veldig vanskelig å dytte ned kjølen, den sitter skikkelig fast. Noen erfaringer med dette? Kanskje smøre med silikonspray?

  Jeg er helt ny innenfor windsurfing, og har tatt opp denne interessen på egen hånd, jeg har derfor ingen proffe å spørre om alle praktiske spørsmål. Denne siden hjelper meg veldig mye.

  • 04.06.15 08:30
  • Av Anders_Isachsen
  • 5 svar
 • Jeg har hatt brett og seil i en garasje eller kjellerbod i sju-åtte år og jeg har knapt noen gang skylt av et seil etter bruk eller hengt det til tørk. :) Seilene klarer seg fint. Har flere seil fra 2008 som fortsatt ser bra ut.

 • Så lenge du seiler kun i saltvann så behøver du ikke å tenke på vedlikehold. Unngå sand i seilene. Ikke skyll seilene i ferskvann, gjør du det så la de iallefall tørke skikkelig før du ruller de sammen ellers får du fort svartsopp i de.

  Beste vedlikehold er å seile ofte :)

 • Jeg har hørt at saltet i saltvannet hjelper til med å bevare seilet og hindre jordslag og mugg. Salt er jo generelt et konserveringsmiddel. Hvis man skyller seilet med ferskvann, bør det nok tørke før man ruller det sammen. Er det andre med samme erfaringer? Med hensyn til kjølen er det vel bare å prøve med silikonspray eller liknende. Det kan ikke skade.
  Harald

 • Støtter forslaget at ofte seiling er best vedlikehold i alle fall for oss hobby windsurfere.
  Har mange gamle sail som jeg aldri spylte/vaska eller slikt. Sailer salt, brak og fersk vann.
  Rulle ut, saile, rulle inn og på hylla. That's it.

  På andre siden vet jeg at aktive regatta sailere (trener overriga mange ganger i uka) vasker (fersk vann) sail etter hver trening. Uten det holder sailet kun par månder. Med vask ca. 1 år. Så det kommer lit an på bruks intensiteten.

 • Hei. Jeg seiler kun i saltvann, og har ikke gjort annet enn å passe på at det er så lite sand som mulig i seilet før jeg ruller det sammen. Ingen spyling.
  Den største faren jeg har erfart for utstyret er faktisk mus. Nå har de spist opp fotstroppene mine. Så konklusjonen er at om vinteren må utstyret ut fra naustet.