FORUM

Tilbake til forum

 • Valg av utstyr

  Hei.

  Trenger litt tips til å velge utstyr.

  Har seilt en del ganger nå, og ønsker å kjøpe utstyr som jeg kan avansere med og bli bedre. 

  Har noen forslag på hvilket brett jeg bør kjøpe? hvilken størrelse (jeg er 190 høy og 75 kg) bør jeg vurdere? hvilken mast, bom og seil er best? 

  Tenker selv å kjøpe to seil, et som er rundt 5.0-5.5 for medium vind, og 6.0-7.0 som er for svak vind. er dette greit nok?

  Takk for alle svar

  • 14.08.13 00:57
  • Av matskristian
  • 3 svar
 • Ville kjøpt freestylewave på 100-105 liter. Quatro freestylewave, tabou 3s, Goya one, fanatic freewave osv... Seilmerke spiller ikke stor rolle, alle merker er bra. Bare viktig å velge riktig mast ift seil. Technolimits master feks passer til mange seilmerker... Ville kjøpt en seilserie på 5,0, 5,7 og 6,5 m2...

 • Er du komfortabel med å plane i fotstroppene? Hvis ikke ville jeg ventet med 100 liters brettet og gått for noe i 130-145 liters området. Er det et ok freeride brett som feks en StarBoard Carve eller Futura kan du bruke det på dager med lite vind og 7-8m seil videre.

  Enig med Joachim om at seilmerke ikke spiller så stor rolle. Selv er jeg stor fan av MauiSails, men jeg innser at forskjellene nok ikke er enorme. Seilstørrelsene du tenker på virker ok. Har selv 4.7, 5.4, 6.2, 7.5. Sikkert ikke optimalt men det funker ok og jeg har ikke følt at jeg har noen store hull. Gode freeride eller "power wave" seil har store range og kan tunes litt opp og ned.

  Anbefaler å bruke litt ekstra penger på mast med høy karbon %. Det er dyrt men du får mye igjen for det. Mastene har du dessuten veldig lenge hvis du ikke gjør noe dumt med dem.

 • Takk for mange gode tips, har litt bedre utgangspunkt nå ;)