FORUM

Tilbake til forum

 • Tips om Naxos?

  Er det noen som har erfaring fra å seile på Naxos? Fly, hotell, leie av utstyr, bølger, vindstatistikk, ...

  • 08.09.14 18:12
  • Av dagsvege
  • 5 svar
 • Har hørt det skal være en av de eneste plassene å seile bølger i Europa på sommeren. Bortsett fra Guincho og Kanariøyene. Visstnok bra med vind og port tack hopping yes

 • http://www.continentseven.com/2013/10/19/video-stam-promponas-at-naxos/

  Ser fint ut for freestyle på innsiden av revet også ...

 • sist jeg sjekket var det ikke fly til Naxos, du må fly til Santorini el. Mykonos og ta båten, evt. fra Piraeus.  Men det er verdt turen! 

  Thalasea Naxos ved Mikri VIglia er den beste spotten for seiling på hele øya, med de sterke vindene som kommer inn kross-sideshore, store bølger, fin og lang strand, og åpent lende rett ut i sundet mot Paros - men stedet ligger en 30 min. sør for Naxos By med bil på sørenden av den lange bukta. Det er fullt mulig å bo her, veldig koselig sted, men det er kun noen kondos/leiligheter og ellers bare natur. Surfsjappe, surfekafe og liten matbutikk finnes. MAO, kun surfing og natur/strandliv, ingen fest, kultur, restauranter, by, osv.

  Naxos by er også bra spot, med flatvann innenfor reven, og litt mer bølgete på utsiden, det er en 3-4 surfsentre langs stranda sør for bystranda og havna, men disse strender kan ikke sammenlikne seg med de i sør-bukta eller andre steder på øya. 

  Har man bil så er det mange andre gode surspotter spredt rundt, stort sett der hvor det er strender, det er bare å se på et kart.

  Vinden om sommeren, Meltemi, kan være utrolig sterk, og det er ikke uvanlig at havna blir stengt! Merk at den kommer inn med fullstyrke på Mikri Viglia, så det er ikke et egnet sted for barn/nybeginnere. Noe mer beskyttet i Naxos by hvis vinden ikke er som sterkest.

  Ellers mye kultur, historie, osv. vedt ¨å få med seg vinsmaking og Kitron-likør smaking på bygdene inland, og endel ruiner, øya er stor og det er mye vakker natur og store landskap.

  Bonus: rimelig sted å være!

 • Var der i sommer. Seilte på spoten rett syd for Naxos by. Bodde i byen rett ved stranda, og gikk til utleie spoten på 15 min.  Der er det en lagune med ganske så flatt vann, bør være bra for freestyle. Seiler man ut gjennom en liten kanal gjennom revet, og krysser et par legg nordover igjen, er det en bølgespot som er ganske bra! Store bølger blir det ikke, men ganske OK. Var der 10 dager i juli/august, men det blåste faktisk bare 3 dager der. Og ikke så mye som jeg er vant med fra f.eks Kreta. Seilte vel 5,3, 5,7 og 4,7 én dag. Kan hende var det slik over hele Hellas, men jeg mistenker at Meltemien er mye sterkere på Kreta(Kouremenos). Der seilte jeg 3.7 90% av dagene i juli et år.

 • Vi var der de 2 siste ukene i juni i fjor. Fikk noen dager med seiling, men bare 2-3 dager med små seil. Tror vi var litt tidlig ute for Meltemien. Vi bodde på Flisvos like ved lagunen, og det var helt ok. Vi hadde med eget utstyr(ikke helt ideelt med tanke på reiseveien). På veien til ble det Bil-Tog-fly-buss-båt-taxi. På vei hjem var det Taxi-båt-5.etg. i lugubert hotel i Brindisi- Metro -Fly-Tog-Bil.