FORUM

Tilbake til forum

 • Tørrdrakt eller våtdrakt?

  Noen som har erfaringer med bruk av tørrdrakt på vinterstid i forhold til våtdrakt? Fordeler og ulemper? :)

  • 12.11.15 19:49
  • Av nor47
  • 19 svar
 • Har brukt våtdrakt i alle år til både WS og dykking men nå er tørrdrakt på vei inn. Våtdrakt funker som snus når den kan tas på tørr. Siste gangen jeg seilte hadde ikke drakt blitt tørket til dag 2. Fem grader , sterk nordavind og inn i en våt og kald våtdrakt , sier ikke mer . Lovte meg sjøl at nå er det slutt. Får vondt bare jeg tenker på det. Blir tørrdrakt i de tilfellene fra nå av.

  Nielsa

 • Brrrrrrrrr.

 • Kan anbefale Ocean Rodeo tørrdrakt. Genial siden den på land kan brukes i 'jakke+bukse' modus. Tar den på hjemme før jeg drar ut. Legger et tjukt pledd i bilsetet og kjører hjem i drakten. Ikke flere kalde skifteseanser.
  Anbefaler å kjøpe litt romslig drakt da det gir bedre bevegelse. Jeg kjøpte med sokker denne gangen og liker det. Ikke noe problem å trekke neoprenskoen over.
  Vest er en selvfølge.

 • Om du søker på forumet her finner du masse (om søket virker). Det har vært diskutert mange ganger uten klar fazit.

  Jeg er nok ekstremt på tørrdrakt siden. Hoved grunnen for det er at jeg vil ha det varmt og kosselig uansett forholdene også når jeg tar pausene mellom øktene. I Norge er såpass kalt at jeg seiler i tørrdrakt helle året. Avhengig av sesongen har jeg mer elle mindre lag under drakta. Det må være godt over 20 grader og sol for jeg tar på meg våt drakt.

  Når jeg bestemte meg tenkte jeg også på Ocean Rodeo, men akurat da slutta de å lage custom modeller og neopren mansjetter, latex sokker og peezip må man ha :). Så nå starta jeg 6. sesong i custom goretex tørrdrakt fra Dry Fashion.

 • Har kikket på Ocean Rodeo selv. Det å ha mulighet til "stand by modus" virker helt genialt. Liker tanken på å skifte hjemme. Er det Soul modellen du har? Hvor kjøpte du den fra?

 • Fint om du gir oss litt mer info om goretex-drakta, Pawel. Hva er spesielt positivt? Noe negativt også?
  Teddy

 • Hei,
  Jeg kjøpte Ocean Rodeo HEAT fra SUPi NORD.

 • Jeg er ikke comfortzip. Litt mere pes når du må ha en vannepause...... men det går greit

 • Eneste "negative" med drakta mi er at man må reparere den av og til. Første åra holdt det med en gang per år. I fjor ble det med 2 ganger. Drakta begynner å leke i sømmene på ulike steder. Hver reparasjon koster meg først 15 minutter for å finne stedene den leker (fylle drakta med noe vann), tørker drakta over natta og så 15 minutter med lime sømmene med Aquasure lim. Det er lit styr men om det er 2-3 ganger per år, så er det greit synnes jeg.
  Her ligger kanskje største utfordring med tørrdrakter. At de skal forbli tørr over tid. De fleste tørrdraktene som brukes til seiling (båt) eller kajak blir fort våt (lekasje) om man bruke dem til windsurfing. Det virka på meg at Ocean Rodeo var best på det område. Nå ser jeg at de har endret asortiment komplett og har ingen variant for surfere. Så ble jeg lit usikert. Lit for mye stasj med ekstra jake og zip over nakken synnes jeg.

  Goretex eller ikke er kanskje ikke så viktig. Man blir jo våt utapå og dermed kommer kropens egen kondens ikke helt ut. Det samler seg i det du har under. Etter 3 timer er det ikke det samme som i starten. Om vinteren alikevel behagelig da flere lag har større opptakk kapazitet, men om sommeren med kun 1 tynn polartec under kan det bli kjølig. Der er det nesten bedre å åpne drakta i pausene for å få kondensen ut.

  Noen påstår at det er mindre beveglighet i tørrdrakta. Jeg opplever det omvendte. Seiling i pijama nesten. Ingenting presser på armene. Lett å komme inn og ut. Kanskje om man sammenligne med tynn sommer drakt.

  For meg viktige fordellene er å ha det varmt og være fri uansett forholdene. Av de mer praktiske ting er peezip (bruker altid i pausene ;)), front horizontal chest zip som kan åpnes og lukes uten hjelp og latex sokker.

 • Takker for info fra Pawel. Har hørt at det kan være tyngre å svømme iført tørrdrakt. Noen som har erfaringer? Spør fordi det jo kan oppstå situasjoner til vanns som krever fres fremover. Har selv sett utstyret i god fart retning fra meg idet jeg kom opp etter en katapult....
  Teddy