FORUM

Tilbake til forum

 • Mastelengde

  Har målt min NP 490 mast. Den er 491. Betyr at jeg har rigget med 1 cm for mye nedhal i flere år. Anbefalt nedhal er oppgitt med +/- 1 cm, så dette er jo ganske følsomt. Noen som har tilsvarende erfaringer?

  • 14.07.17 22:56
  • Av
  • 1 svar
 • Godt Spørsmål, stilte meg selv det samme spørsmålet for en tid tilbake.

  Er ikke noen expert men skal prøve å gi deg en versjon av mine erfaringer.

  Tallene på seilet tror jeg du bør se på som en veiledning og ikke en fasit. Flere ting spiller inn her . Forlengere er konstruert litt forskjellig . Mastene har ikke helt eksakt samme lengde og seil blir slitt (strekt) over tid. Alle disse tingene betyr litt for nedhalet.
  Bruker du tall fra seil har du en god start men du må bruke det du ser under rigging i tillegg. Finnes etterhvert rigge guider for de fleste seil på Youtube. Gir mye nyttig info.

  Har selv en bøtte med forskjellige freeride og bølgeseil fra 6.6 og nedover og tilhørende og ikke tilhørende master. Sleit med trimmen på disse og da særlig i mye vind (10ms++) der utslag på justeringer kan bli brutale.

  Kjøpte en slik:
  https://www.youtube.com/watch?v=M81ckIrO8PU
  Genialt, kan nå trimme riggen ute på vannet på noen sekunder. Har da muligheten til å justere seil etter forhold og ikke minst når forhold veksler. Enkelt å finne "sweet spot" på seilet som du selvfølgelig har glemt siden du brukte det sist......