FORUM

Tilbake til forum

 • Kapp Verde

  Planlegger vinterferie på Kapp Verde og trenger litt tips. Har kikket litt og det virker som Angulo har den beste spoten og bra utstyr. Trenger også tips til hotel. Virker som vi må reise med reisebyrå for å fly direkte, derfor meget inntressert om noen har bodd på et hotel nære bra windsurfingutleie.

  Setter pris på tips fra noen som har vært der.

  • 11.08.14 11:44
  • Av torkel.stensrud@asko.no
  • 5 svar
 • Heisann

  Jeg og dama var der i påsken. Vi flydde med TAP airways via Lisboa. Tror de er de eneste som flyr ned fra Oslo hvis ikke du velger et reisebyrå. Vi valgte vi å bo på Hotel Pontao som var ganske rimlig og greit. Hotellet lå et lite stykke fra Angulo. Det er noen hoteller og leiligheter som ligger nærmere senteret, disse finner du i google maps.

  Det er definitivt best forhold helt øst i bukta i Santa Maria.Her er det tre vindsurfesenter. Rett på stranda ligger Angulo og et senter som har Fanatic brett (husker ikke hva senteret heter).Det tredje senteret ligger rett bak og har JP. Vi valgte å leie fra Angulo. Her er det alright å slappe av mellom øktene og man kan kjøpe mat. Jeg var ikke helt fornøyd med brettene til Angulo og ville kanskje valgt fanatic neste gang.( NB! Jeg er ingen ekspert på brett og brukte mest 110L slalombrett)

  Det blåste jevnt i 7 dager, natt og dag. Det kan være litt vrient å komme ut fra stranda da bølgene bryter. Innenfor østspissen så er det flattvann og litt choppy. Nærmere spissen så blir bølgene større og det er mulig å bølgesurfe ved spissen.

  God tur

 • Hei!

  Jeg og to andre var på Kapp Verde i månedskiftet Jan/ Feb -14, og skal ned samme tid i 2015. Jeg var der også i 2011, men da i skiftet desember/ januar. Dette var helt marginalt med tanke på vindsikkerhet. Årets tur var derimot knallbra. Beste sesong er januar, februar og mars. Derfor er slutten av januar og utover sikrest. Normalt ca 5-7 kvadrat, mye 5.7.

  Leide utstyr av Angulo begge ganger, og brettene har blitt merkbart bedre siden 2011. Selv synes jeg brettene nå er på høyde med det meste annet, men dette er selvsagt smakssak. Gun-sails er også like bra som alt annet. Men merk at det er dårlig med racingorientert utstyr, med unntak av noen slalombrett. Dette gjelder alle sentere. North/ Fanatic-senteret ved siden av heter Pezi-Huber eller noe slikt. Senteret lenger nede i bygda er ikke et alternativ, da man må krysse laaaaaangt i hullet le-vind før det smeller til. Senteret på andre siden av øya, Surf Zone ved Riu, nedenfor Punta Preta, har også noe utstyr, men dette er generelt mer rettet mot nybegynnere/ tidlig viderekomne. De har dog noen greier som funker fint for drevne seilere også. Glimrende avveksling med fin flattvannsseiling. Vi leide her time for time, eter som vi følte for det. Dersom du ønsker å bølgeseile i svært tilgivelige forhold på Kite Beach/ Shark Bay, er det Angulo som gjelder. De er de eneste som lar deg ta med utstyr bort fra senteret (forsikringen gjelder ikke).

  Denne gangen kommer vi ti å ta med utstyr selv, da vi rekognoserte en del sist gang, og kom til at de fineste spotene (også for flattvann) er andre steder enn der det leies ut utstyr. Det er da svært greit å ha alt stappet i en stor bag pr mann, og bare slenge det på en pick-up/ taxi og betale 5 euro for å bli kjørt hvor som helst. Vi tar med 100 liter FSW, som dekker seilrangen 5.0-7.0, samt et utvalg finner for variert bruk. Det er også et par tusen å spare på å ta med selv.

  Leilighet er et svært gunstig alternativ, både med tanke på beliggenheter og pris. Ikke minst oppbevaring av vått/ skittent utstyr.

  Jeg kunne skrevet en million ting til om KV, men her har du det viktigste. Om du er interessert i mer info, evt samkjøre turen din med våres, ring meg gjerne på 45600729 for en prat.

  Mvh

  Magnus

  • 12.08.14 20:50
  • Av magnus vassbotn
 • Her er leiligheter. Bare å søke litt rundt.

  http://www.ownersdirect.co.uk/santa-maria.htm

  • 12.08.14 20:55
  • Av magnus vassbotn
 • Takk begge for meget gode råd. Jeg drar evt av gårde med 4 barn og kone så det spørs om du vil ha meg på lasset Magnus :-)

  • 13.08.14 10:04
  • Av torkel.stensrud...
 • Ok, skjønner :)

  I så tilfelle vil jeg på det sterkeste anbefale deg å leie leilighet inne på Porto Antigo-komplekset. Dette er trolig de mest familievennlige omgivelsene, som samtidig ligger sentralt, midt mellom sentrum og de beste surfesenterne. 2-3 minutter gange i den ene eller andre retningen, og du er fremme. Innenfor kompleksets område har de egen restaurant, badebasseng og skjermet strand for de minste. Jeg har selv ikke bodd der, da det koster noe mer en skrotleilighetene jeg bruker, men første gangen jeg var der, reiste jeg sammen med to småbarnsfamilier. De bodde der, og både kvinner og barn syntes å smile det meste av tiden. Viktig for din egen kvalitetstid. ;) I den andre enden av øya, ved Riu, er der et svært kompleks for solslikkere og denslags, men dette ligger ugunstig plassert i forhold til sentrum og Angulo/ Pezi Huber. Dog fint i forhold til Surf Zone.

   

  Lykke til!

  • 15.08.14 20:19
  • Av magnus vassbotn