FORUM

Tilbake til forum

 • Høst/vinter-våtdrakt

  Jeg har en 5/3 våtdrakt, men vurderer å kjøpe meg en varmere til bruk utover høsten. Er det stor forskjell å gå opp til 6 mm? Hvilken bør jeg kjøpe? Er det stor forskjell mellom de ulike merkene?

  Vurderer denne.
  http://www.whitewater.no/display.aspx?menuid=581&prodid=30521

  Hva bruker dere på hendene når det er skikkelig kaldt?

  • 04.09.15 20:40
  • Av Shark
  • 5 svar
 • Jeg kjøpte ny ifjor. C-skin hot wired. 5/4/3mm. med hette. Ville ikke ha noe for tjukt og stivt. Nå har jeg ikke prøvd andre og kan ikke sammenligne, men den drakten er varm!! Selv midtvinters!
  Et hel...t å komme seg inn og ut av eneste.

 • Har brukt 5/3 med ull under i alle år, men har nå kjøpt denne.
  http://www.surfbutikken.no/openchart/index.php?route=product/product&pat...

  På hendene bruker du Dakine cold water mitts. Seasport selger disse, ellers har surfbutikken noen lignende. Det beste er votter med åpen håndflate så lenge det ikke er for kaldt.

  http://shop.srfsnosk8.no/index.php?product=4400-600&c=135

 • NB! Viktig å kjøpe drakt som er til windsurf, da disse er litt romsligere rundt underarmene.
  Har hatt rene surfedrakter og da blir det krampe i armene veldig fort.
  Windsurfdraktene funker selvfølgelig også til surf.

 • Hvis du går for våtdrakt er min anbefaling, hvis du ønsker mest mulig fleksibilitet, å kjøpe en 5/3 med god vindbeskyttelse, som du kan bruke utover høsten og på senvåren, men så legger du på et par ordentlig varme sko (7mm el.l.) og en 2mm vest med integrert hette når temperaturen synker. Denne har du under 5/3 drakta, så i praksis blir det da en 7/3 med integrert hette. For meg funket det faktisk hele vinteren, var varm og god.

 • Jeg tror det er det med integrert hette som er den store forskjellen. Husk at forbrenningen synker med alderen og med lavere muskelmasse. Ikke hør på yngre folk med masse muskler og lite fett. De kunne sikker surfet i sommerdrakten min på vinteren. Jeg er litt halvgammel, bruker 7/6/5 og fryser litt når jeg tar pauser eller når det er litt rolige forhold. Jeg tenker at man bør være så varm at man kan svømme 1 km eller 2 hvis man havarer på vinteren. Man får krampe i hendene de første månedene med hansker. Trøst deg med at du blir sterkere og at det gir seg til slutt. KH