FORUM

Tilbake til forum

 • Bømlo/ Haugesund området

  Hei!

  Noen som har seilt i Bømlo området eller i nærheten? Skal en uke til Bømlo uke 26, og lurte på om noen har seilt i dette området før. Hvis noen har noen tips om hvor det er bra å seile. Gjør ikke noe om man må kjøre et stykke. Gjør ikke noe om det er en spot litt unna Bømlo. 

  På forhånd takk. yes

  • 19.06.14 12:01
  • Av Dahliano
  • 1 svar
 • Har ikke hørt om noen som har windsurfet på Bømlosiden, men i fjorden mellom Stord og Bømlo blir det seilt.... og har selv seilt der ofte på sommeren frem til 1997 da jeg flyttet østover..

   

  Vet det også har blitt seilt på østsiden av stord i retning Rommetveit der du kjører forbi en eller to fine strender som det er mulig å seile ut fra..... Sjekk Google Earth!!

  I Sagvåg på et sted kalt "Kiskaien" der seilte vi mye på 90-tallet..

   

  Vindretninger spotten fungerer på er:

  sørvest, (vest), Nordvest, sør og muligens litt på sørøst.

   

  VEIFORKLARING:

   

  - Når du kommer over bruene fra Bømlo, så tar du av ved Heiane mot Sagvåg/Fitjar og krysser da over hovedveien mot Sagvåg/Fitjar.

  - Ved Bensinstasjon, ta til venstre mot (Grunnavågen) "Kiskaien" på folkemunne.

  - Første vei til venstre igjen etter det og følg veien over en smal bru over en liten kanal og kjør etterhvert på venstre siden på baksiden av stort stålverft og frem til riggplass.

   

  - Siste veibiten bak Stålverftet er nok til dels veldig humpete med en del kvasse steiner i veien/anleggsveien frem til riggplass ute på odden/steinfyllingen og som ikke har særlig bra platting ned til sjøkanten, men må bæres ned til dels store steiner ned til sjøen..... Mulig at det også er fikset på siden sist jeg var og seilte der sist i 2010.

  - Mulig at veien er utbedret siden sist jeg var der og seilte sist i 2010.

  - Litt rolig inne ved steinfyllingen, men kommer seg med vind etterhvert utover og om det blåser rundt 10 m/s, så blir det til en viss grad bølger og halvsurfe på bortover over fjorden.

   

  Sterk strøm områder bør helt holdes unna siden det er utrolig vanskelig å krysse oppover igjen ved ihvertfall moderat vind da jeg prøvde et par ganger for mange år siden.... og det sies at det har vært et par stykker som har havnet et godt stykke ut i Hardangerfjorden lenger sør pga. enten utstyrshavari eller avdrift nedover.